Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ξυλογλυπτικής Σχολής Καλαμπάκας, που πρωτολειτούργησε το 1949, ως Σχολή Βασιλικής Πρόνοιας που μετα από πολλές αλλαγές το 2008 μετατράπηκε σε ΕΠΑΣ, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καλύπτοντας συνεχώς την ανάγκη εκπαίδευσης των νέων της υπαίθρου στη χειροτεχνία ξύλου, τόσο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, όσο και για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και διατήρηση της Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
Στους χώρους λειτουργούν σύγχρονες εγκαταστάσεις ξυλουργικών μηχανημάτων, αίθουσες τόρνων, εργαστηριακής ξυλογλυπτικής διδασκαλίας, διδασκαλίας σχεδίου, θεωρητικών μαθημάτων και Η/Υ, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και εκθεσιακός χώρος παρουσίασης των ξυλόγλυπτων κατασκευών των σπουδαστών.
Ειδικότητα ΣΑΕΚ που λειτουργεί από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Σχολής Μεσσαράς, με έδρα τον Αμπελούζο του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, που ιδρύθηκε το 1927 με σκοπό τη συμβολή στον πειραματικό και εκπαιδευτικό τομέα, εισάγοντας και διαδίδοντας την εκμηχάνηση της γεωργίας στην περιοχή.
Από το 1997 λειτούργησε ως ΕΠΑΣ Κρήτης με ειδικότητα "Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες", την οποία σήμερα διαδέχεται η ΣΑΕΚ Ηρακλείου. Στον χώρο λειτουργεί θερμοκήπιο και μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας.
Ειδικότητα ΣΑΕΚ που λειτουργεί από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ
Στεγάζεται σε εκπαιδευτικό συγκρότημα, στις παρυφές της πόλης της Νεμέας, κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες της χώρας και μεγαλύτερη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ερυθρού οίνου της.
Στις εγκαταστάσεις της σχολής για τις ανάγκες της ειδικότητας λειτουργούν αμπελώνας, σύγχρονο οινοποιείο και πλήρως εξοπλισμένο οινολογικό εργαστήριο, αίθουσα οργανοληπτικού ελέγχου και Η/Υ.
Ειδικότητα ΣΑΕΚ που λειτουργεί από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
Βρίσκεται στο άλσος Συγγρού του Δήμου Αμαρουσίου, στην καρδιά του Αττικού αστικού κέντρου σε ένα δεντρόφυτο αγρόκτημα έκτασης 1.000 στρεμμάτων. Το 1926 Ιδρύθηκε ως Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο από την Ιφιγένεια A. Συγγρού με αποστολή την εκπαίδευση «καλών γεωργών και κηπουρών». Το κτήμα Συγγρού λόγω της ποικιλομορφίας της βλάστησης άλλα και των καλλιεργούμενων φυτικών ειδών που φιλοξενεί αποτελεί ιδανικό μέρος για την πρακτική εργαστηριακή εφαρμογή και άσκηση των σπουδαστών, σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις που διαθέτει η ΣΑΕΚ (αγροκήπιο, θερμοκήπιο, υδρόκηπο, σύστημα κάθετης φύτευσης και πράσινου δώματος κ.ά.).
Ειδικότητα ΣΑΕΚ που λειτουργεί από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Στεγάζεται και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις και το αγρόκτημα της “Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας” με υπερεκατονταετή ιστορία, που περιλαμβάνει σε περιφραγμένο χώρο 40 περίπου στρεμμάτων, το τεράστιας ιστορικής σημασίας συγκρότημα 43 κτηρίων της σχολής, αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής, ιστορικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Μια Σχολή εμβληματικού χαρακτήρα για την πόλη της Λάρισας, προσφορά του Εθνικού Ευεργέτη Γ. Αβέρωφ. Από τα μέσα της δεκαετίας 1980-90 λειτούργησαν επαγγελματικές σχολές διετούς φοίτησης με κατεύθυνση τα Γεωργικά Μηχανήματα και τη Κτηνοτροφία, αναβαθμίζοντας το γεωργικό επαγγελματικό εκπαιδευτικό έργο της.
Σήμερα στον χώρο λειτουργούν εργαστήρια γεωργικών μηχανημάτων και μηχανολογίας, καθώς και βουστάσιο, χοιροστάσιο, πτηνοτροφείο και καλλιεργήσιμοι αγροί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολής.