Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση ταχύρρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης – κατάρτισης μελισσοκόμων σε όλη τη χώρα για το μελισσοκομικό έτος 2024 (1/9/2023-31/08/2024).
Τα προγράμματα εκπαίδευσης -κατάρτισης είναι δωρεάν και έχουν διάρκεια έως τριών (3) ημερών (έως 15 διδακτικές ώρες).

Σε όλους τους καταρτιζόμενους μελισσοκόμους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του προγράμματος κατάρτισης.

Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης- κατάρτισης των Μελισσοκόμων είναι ενδεικτικά οι εξής:
Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας μελισσοκομείου κ.ά.
• Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης,
• Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση – Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων,
• Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία για την ασφάλεια και υγιεινή στα τρόφιμα, περιβαλλοντική νομοθεσία και την εργατική νομοθεσία.

Τα προγράμματα κατάρτισης-κατάρτισης θα πραγματοποιούνται σε αίθουσες των Κέντρων «ΔΗΜΗΤΡΑ» ή σε αίθουσες που θα παραχωρηθούν από τους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς ή συλλόγους ή τα Κέντρα Μελισσοκομίας ή/και από τις Περιφερειακές Ενότητες ώστε να εξυπηρετήσουν σε τοπικό επίπεδο τους ενδιαφερόμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες Μελισσοκόμοι προκειμένου να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης μπορούν να απευθύνονται τόσο στα Κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ» του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όσο και στους μελισσοκομικούς Συνεταιρισμούς – Συλλόγους της περιοχής τους, προκειμένου να αιτηθούν για τη συμμετοχή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Website Security Test