Ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει την ανάρτηση των «Οριστικών Πινάκων Κατάταξης» των υποψηφίων εκπαιδευτών που υπέβαλαν προτάσεις στις αριθμ. 23076/20-05-2019 και 25680/04-06-2019 Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

pdfΑΠΟΦΑΣΗ_ΔΣ

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων της αριθμ. 48924/07-10-2019 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ως Υπεύθυνοι Υλοποίησης Εκπαιδεύσεων στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μόνο ηλεκτρονικά, στο διαδικτυακό τόπο http://katartisi2019.elgo.gr από 08/10/2019 έως και 22/10/2019

pdfΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Στο πλαίσιο των νέων προληπτικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19 στη χώρα και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναστέλλεται η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και των Οικοτροφείων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς επίσης και όλα τα προγράμματα κατάρτισης των «Νέων Γεωργών», που αυτή τη στιγμή είτε βρίσκονται σε εξέλιξη ή επρόκειτο να ξεκινήσουν. 

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αποφυγή διάδοσης του SARS-CoV-2 (Κορονοϊού) στη χώρα και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναστέλλεται η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και Οικοτροφείων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Επίσης αναστέλλονται όλα τα προγράμματα κατάρτισης των «Νέων Γεωργών», που αυτή τη στιγμή ευρίσκονται σε εξέλιξη ή επρόκειτο να ξεκινήσουν στις επόμενες δεκατέσσερεις (14) ημέρες. Νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με την συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας θα υπάρξουν αναλόγως των επισήμων ενημερώσεων των υγειονομικών αρχών της χώρας, κεντρικών ή τοπικών. Οι διοικητικές δομές θα παραμείνουν ανοικτές,εκτός αν υπάρξει νεότερηη ανακοίνωνση.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που αφορά το πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Συγγρού στην Αθήνα, οι νέοι αγρότες του τμήματος Φυτικής Παραγωγής επισκέφτηκαν το Σάββατο 18/11/2017 μια πρότυπη θερμοκηπιακή μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας στο Κίτσι Κορωπίου. Αποτελεί ένα τμήμα της επιχείρησης «Ο κήπος της Ξάνθης»,  η οποία προσφέρει όλο το χρόνο φρέσκα, υδροπονικά κηπευτικά, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.  Ο υπεύθυνος Γεωπόνος της μονάδας κ. Αριστοτέλης Σκέντος  ξενάγησε τους Νέους Αγρότες στους χώρους της μονάδας. Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία εκτός από το να δουν από κοντά μια σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα σε πλήρη λειτουργία, να συζητήσουν για τα προβλήματα φυτοπροστασίας και τις λύσεις τους μέσα από την εφαρμογή ενός συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Ορθών Γεωργικών Πρακτικών, με στόχο την παραγωγή ποιοτικών πιστοποιημένων προϊόντων. Συνοδοί στην εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν η υπεύθυνη του προγράμματος κατάρτισης Γεωπόνος κα Άννα Κολλιοπούλου και ο εκπαιδευτής Γεωπόνος κ. Ιωσήφ Παπαναστασίου.

 

 

 

Το  Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης στην Εύβοια, έχει ήδη υλοποιήσει τέσσερα προγράμματα κατάρτισης για τους Νέους Γεωργούς. Οι καταρτίσεις έχουν γίνει στη Νέα Αρτάκη, στον Ταξιάρχη  Ωρεών και στην  Σκύρο και συμμετείχαν σε αυτές 65 αγρότες.

 Επισυνάπτεται: pdf Δελτίο Τύπου


 

Το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Σκύδρας σε συνεργασία με τον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Κοινότητας (ΑΣΚ) Φλαμουριάς οργάνωσε τον Ιούνιο εκπαιδευτικές επισκέψεις  για τους Νέoυς Γεωργους των προγραμμάτων κατάρτισης που υλοποιεί με κωδικούς 82,83,84,85,86,87 στο πλαίσιο της πράξης:« Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις». Τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού επισκέφθηκαν 150 Νέοι Γεωργοί, οι οποίοι  καταρτίζονται στην εφαρμογή των προτύπων τυποποίησης ροδάκινων, νεκταρινιών και κερασιών, στην τήρηση της διαδικασίας απόδοσης ταυτότητας και παρακολούθησης της πορείας των προϊόντων «από το χωράφι στο ράφι» (ιχνηλασιμότητα), στην εφαρμογή των προτύπων διασφάλισης της ποιότητας και στην ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Επιπλέον, οι νέοι γεωργοί ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες πωλήσεων, τις εμπορικές συμφωνίες και τις εξαγωγές των οπωροκηπευτικών εντός και εκτός ΕΕ. 

Δύο νέα Προγράμματα Κατάρτισης Νέων Αγροτών  στη θεματική ενότητα της Φυτικής Παραγωγής διοργανώνονται από το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Κομοτηνής το ένα στην Κομοτηνή  και το άλλο στην Αλεξανδρούπολη. Στην Κομοτηνή το πρόγραμμα κατάρτισης (διάρκειας 150 ωρών) θα ξεκινήσει  την Τρίτη 1η  Αυγούστου, ενώ στην Αλεξανδρούπολη το πρόγραμμα θα ξεκινήσει  την Τετάρτη 2  Αυγούστου 2017. Οι υπόχρεοι  Νέοι Αγρότες και των δύο αυτών Νομών παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κομοτηνής στο τηλ. 2531022121, για τον καθορισμό των απαραίτητων λεπτομερειών.

 

Δύο προγράμματα κατάρτισης Νέων Αγροτών ολοκληρώθηκαν το μήνα Ιούνιο στο Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Δράμας.Το πρώτο το οποίο παρακολούθησαν 24 Νέοι Αγρότες ολοκληρώθηκε στις 8 Ιουνίου και αφορούσε εκπαίδευση σε θέματα Ζωικής Παραγωγής. Στο δεύτερο που αφορούσε την κατεύθυνση της Φυτικής Παραγωγής καταρτίστηκαν 25 άτομα και έληξε στις 28 Ιουνίου 2017.

Έως τις 27/06/2017 και ώρα 15:00 θα μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου,  για τις ανάγκες υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ».
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση    http: //katartisi.elgo.gr 

Δείτε  εδώ   την πρόσκληση ενδιαφέροντος 

 

Από τις αρχές Μαΐου έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 147 προγράμματα σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα έχουν γίνει 114 καταρτίσεις που αφορούσαν τη Φυτική Παραγωγή, 29 στη θεματική ενότητα της Ζωικής Παραγωγής και 4 εκπαιδεύσεις που απευθύνονταν σε Μελισσοκόμους.

Επισυνάπτεται: pdf Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» , ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης, διάρκειας 150 ωρών, για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2007 – 2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020.
Για την υλοποίηση των ως άνω προγραμμάτων οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://katartisi.elgo.gr

Website Security Test