Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

13/02/2020

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε σχέση με τις αιτιάσεις της Διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ για την επάρκεια του εκπαιδευτικού υλικού που έχει υποβάλλει στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, για τις οποίες ενημερώθηκε από τον τύπο θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:

10.02.2020

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, σε εφαρμογή του άρθρου 149, παρ. 2 του ν. 4635/ ΦΕΚ Α’ 167/30.10.19, και ως αρμόδιος Φορέας της χώρας για την τήρηση του «Μητρώου Εγκεκριμένων Επιχειρήσεων και Δικαιούχων Χρήσης Ενδείξεων ΠΟΠ/ΠΓΕ» θα απονέμει το Ελληνικό Σήμα σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού, στα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ για τα οποία έχουν λάβει έγκριση. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ,  το σχετικό έντυπο με τίτλο «Αίτηση για την Απονομή Ελληνικού Σήματος σε προϊόντα Π.Ο.Π/Π.Γ.Ε» επισυνάπτοντας τις ετικέτες των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ στις οποίες επιθυμούν  να χρησιμοποιήσουν  το Ελληνικό Σήμα.

29.01.2020

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ) λαμβάνοντας υπόψη: α) τις εξελίξεις στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, β) την εμπειρία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή των προτύπων AGRO 2, γ) τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων του κλάδου, δ) την ανάγκη βελτίωσης, απλούστευσης, καθώς και επέκτασης των προδιαγραφών στην υπόλοιπη αλυσίδα παραγωγής και ε) την ανάγκη ανάδειξης και προώθησης των παραγόμενων προϊόντων μέσω της πιστοποίησής τους, προέβη στην επεξεργασία του συνόλου των απαιτήσεων των προτύπων της σειράς AGRO 2, με σκοπό την ουσιαστική αναθεώρησή τους, καθώς και την εκπόνηση νέων προδιαγραφών.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει, ότι το εκπαιδευτικό υλικό, ανά θεματικό πεδίο πιστοποίησης, για το εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης των υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων, έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις http://agroadvisors.elgo.gr.

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ τη πρόθεσή του να αναθέσει στην εταιρεία ΤΕΣΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ την αντικατάσταση της μονάδας LASER της αναλυτικής συσκευής BACTOSCAN FC του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας Γάλακτος Ιωαννίνων, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 13.631,69 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αριθμ. 49220/08-10-2019 (ΑΔΑ : ΩΣΓΝΟΞ3Μ-ΧΗ4) προκήρυξης της ΕΠΑΣ Λάρισας για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού.


pdfΠίνακας ωρομίσθιου προσωπικού

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και συγκεκριμένα η Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων συμμετέχει στο έργο "CheeseCulT – Ο Δρόμος του Τυριού ως καινοτόμος κινητήριος δύναμη πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή", που αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”.

Τη σχεδίαση μιας πρωτοπόρας ηλεκτρονικής πλατφόρμας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, που αφορά  τα πρότυπα της σειράς «AGRO 2»  ολοκληρώνει ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Στο πλαίσιο της αναθεώρησης και νέας έκδοσης των προτύπων «AGRO 2»  που πραγματοποιείται διοργανώθηκε τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 στα γραφεία του Οργανισμού ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των αναγνωρισμένων ιδιωτικών Φορέων Πιστοποίησης, που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Με απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου τροποποίείται η με αριθμ. πρωτ. 40003/19-08-2019 Απόφαση σχετικά με την έγκριση των προσωρινών πινάκων κατάταξης υποψηφίων εκπαιδευτών των προγραμμάτων κατάρτισης, η οποία αφορά στην αντικατάσταση του προσωρινού ονομαστικού πίνακα (υπ. αριθμ. 37, σελ. 75) των επιλεχθέντων εκπαιδευτών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ (Πιστοποιημένων και μη στο μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ), λαμβάνοντας υπόψη τη δεύτερη Περιφέρεια που δηλώθηκε στην αίτησή τους.

pdfΑπόφαση Διευθύνοντος 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων Αγροτικής Κατάρτισης στο πλαίσιο εφαρμογής: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του ΠΑΑ 2014-2020, για τους δικαιούχους της 1ης και της 2ης Προκήρυξης του Υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 15:00 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των Προγραμμάτων Κατάρτισης Νέων Γεωργών. Αρχικά θα υλοποιηθούν τέσσερα προγράμματα κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 150 ωρών το καθένα, εκ των οποίων τρία αφορούν τη Ζωική Παραγωγή και ένα τη Μελισσοκομία.

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 θα διαρκέσουν οι αιτήσεις εγγραφής στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) του Οργανισμού.

Το σχολικό έτος 2019-2020, θα λειτουργήσουν έξι (6) Σχολές και συγκεκριμένα  στα Ιωάννινα, στην Καλαμπάκα, στην Κρήτη (Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου), στη Λάρισα, στο Μαρούσι Αττικής (Κτήμα Συγγρού) και στη Νεμέα, με επτά (7) ειδικότητες:

pdfΔελτίο Τύπου

 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τα αποτελέσματα αξιολόγησης των 3.657 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για την πιστοποίηση των ενδιαφερόμενων φυσικών προσώπων ως Γεωργικών Συμβούλων και την εγγραφή τους στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων του Οργανισμού.

 

pdfΔελτίο Τύπου

Website Security Test