Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ τα αποτελέσματα αξιολόγησης του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης των υποψηφίων Γεωργικών Συμβούλων. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) των πιστοποιημένων Γεωργικών Συμβούλων η βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης.
Ένσταση κατά της απορριπτικής Απόφασης πιστοποίησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ασκήσουν στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης σε αυτούς της σχετικής Απόφασης.

pdfΔελτίο Τύπου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. Για το σχολικό έτος 2020-2021 θα λειτουργήσουν έξι ΕΠΑΣ στα Ιωάννινα, στην Καλαμπάκα, στην Κρήτη, στη Λάρισα, στο Μαρούσι Αττικής και στη Νεμέα με επτά ειδικότητες:

  • Γαλακτοκομία – Τυροκομία
  • Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου
  • Θερμοκηπιακές Κατασκευές & Καλλιέργειες
  • Ζωοτεχνία
  • Αγροτικά Μηχανήματα
  • Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου
  • Αμπελουργία – Οινοτεχνία

pdfΔελτίο Τύπου

H Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον πρόωρο χαμό της Δικηγόρου του Οργανισμού Γιώτας Σφουντούρη, η οποία μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί σε ηλικία 45 ετών.
Η Γιώτα Σφουντούρη εργάστηκε επί δεκατρία συναπτά έτη πρώτα στο πρώην ΕΘΙΑΓΕ και μετά στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με συνέπεια και επαγγελματισμό. Αντιμετώπισε την ασθένεια της με στωικότητα και η απώλειά της αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.  Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους της. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο (19.05.2020)  στις 11.00 π.μ. στο Δίστομο του Νομού Βοιωτίας

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εκφράζει τη μεγάλη θλίψη της για την απώλεια ενός πολύτιμου στελέχους του Οργανισμού, του επίτιμου Διευθυντή του Τμήματος Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας, ερευνητή Δημήτρη Στυλιανίδη.
Ο Δημήτρης Στυλιανίδης, αποτέλεσε εμβληματική μορφή στον σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό γεωπονικό κόσμο. Η πρωτοπόρα έρευνά του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων καλλιέργειας των φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων, με έμφαση στην αμυγδαλιά και τη ροδακινιά, αναβάθμισε το επιστημονικό αντικείμενο της δενδροκομίας.
Η Διοίκηση του Οργανισμού τιμώντας το έργο και την προσφορά του εκλιπόντος, σε επικείμενη εκδήλωση θα ονοματίσει αίθουσα του Τμήματος Φυλλοβόλων Δένδρων της Νάουσας με το όνομα του εκλιπόντος. 

H Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας covid -19 αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα υποβολής των τεστ αξιολόγησης του εισαγωγικού προγράμματος επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων σε όσους εκπαιδευόμενους δεν κατέστη εφικτό να τα υποβάλλουν εντός των συγκεκριμένων ημερομηνιών, που προβλέπονταν στο χρονοδιάγραμμα διάθεσης των θεματικών ενοτήτων.
Τα τεστ θα ανοίξουν αυτόματα για όσους εκπαιδευόμενους δεν τα υπέβαλαν ποτέ, την τελευταία εβδομάδα του προγράμματος, ήτοι από τις 18.05.2020 έως τις 25.05.2020. 
Διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1. Η διαδικασία δεν αφορά περιπτώσεις εκπαιδευόμενων που θέλουν να διορθώσουν το βαθμό τους ή δεν είχαν επιτυχία και στο τεστ επαναξιολόγησης
2. Δεν υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης σε όσους θα συμμετέχουν στη διαδικασία και αποτύχουν. 

Παρατείνεται η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργείας των  Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Οικοτροφείων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020 για προληπτικούς λόγους κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.  Την ανωτέρω αποφαση έλαβε η Διοίκηση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ  σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.24343/10.04.2020 (ΦΕΚ Β΄1293), με την οποία παρατείνεται η ισχύς της με αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20021/21.03.2020 (Β΄ 956) κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Η  Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει τις πιστοποιημένες και τις υπό πιστοποίηση επιχειρήσεις για τις διαδικασίες που εφαρμόζονται από τη Δ/νση Πιστοποίησης και Προδιαγραφών καθ΄όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων, τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.
Στην επισυναπτόμενη Ανακοίνωση αναλύονται όλες οι επιμέρους περιπτώσεις.

pdf Ανακοίνωση

Σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 956 Β΄/21.03.2020), η διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφασίζει την παράταση της αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Οικοτροφείων του, καθώς και την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωναϊού COVID-19.

H Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ εκπροσωπεί την Ελλάδα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα "FACE in itinere", που έχει  στόχο να διευκολύνει, τους παραγωγούς  και λιανοπωλητές τυριού και γαλακτοκομικών προϊόντων και τους , ώστε να αναζητήσουν ευκαιρίες κατάρτισης προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους και εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (πρακτική εξάσκηση, εργασία, συνεργασία ) σε όλη την Ευρώπη ως ουσιαστικό συμπλήρωμα της «κλασικής» εκπαίδευσης.

pdf Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αποφυγή διάδοσης του SARS-CoV-2 (Κορονοϊού) στη χώρα και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αναστέλλεται η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και Οικοτροφείων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Επίσης αναστέλλονται όλα τα προγράμματα κατάρτισης των «Νέων Γεωργών», που αυτή τη στιγμή ευρίσκονται σε εξέλιξη ή επρόκειτο να ξεκινήσουν στις επόμενες δεκατέσσερεις (14) ημέρες. Νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με την συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας θα υπάρξουν αναλόγως των επισήμων ενημερώσεων των υγειονομικών αρχών της χώρας, κεντρικών ή τοπικών. Οι διοικητικές δομές θα παραμείνουν ανοικτές,εκτός αν υπάρξει νεότερηη ανακοίνωνση.

Η Δ/νση Αγροτικής Κατάρτισης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων από τη Δευτέρα 09 Μαρτίου έως και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εξετάσεις θα πρέπει να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στην κ. Όλγα Μολώνη (Τεχνολόγος Γεωπονίας) στο τηλέφωνο 210 8392206 ή να αποστείλουν e-mail στο .

Το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο των στελεχών της Δ/νσης Αγροτικής Κατάρτισης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ που ασχολούνται με την κατάρτιση των ωφελούμενων «Νέων Γεωργών», διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2020. Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου πιστοποιήθηκε η σημαντική αύξηση του ρυθμού υλοποίησης των προγραμμάτων καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί  124, ενώ είναι σε εξέλιξη άλλα 72.

 pdf Δελτίο Τύπου

Website Security Test