Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει την ανάρτηση των «Προσωρινών Πινάκων Κατάταξης»  των υποψηφίων εκπαιδευτών που υπέβαλαν προτάσεις στις αριθμ. 23076/20-05-2019 και 25680/04-06-2019 Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Η υπ’ αριθμ. 40003/19-08-2019 (ΑΔΑ 6ΦΑ6ΟΞ3Μ-8ΒΒ) Απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου που αφορά στην έγκριση των πινάκων κατάταξης εκπαιδευτών εμφανίζεται εδώ.

08.05.2019

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ) προέβη στην επεξεργασία του συνόλου των απαιτήσεων των προτύπων της σειράς AGRO 2, με σκοπό την ουσιαστική αναθεώρησή τους, καθώς και την εκπόνηση νέων προδιαγραφών, λαμβάνοντας υπόψη:

15.04.2019

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2019 συνεχίστηκαν οι δράσεις των προγραμμάτων προώθησης της φέτας τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και στον Καναδά.

09.04.2019

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού κατά τη συνεδρίαση του στις 28.03.2019 αποφάσισε τα ακόλουθα:

04.04.2019

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει, ότι η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι για την πιστοποίησή τους και την εγγραφή τους στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, από τις Επιτροπές που συγκροτήθηκαν βάσει του άρθρου 8 της ΥΑ 163/13692/01.02.2018 (ΦΕΚ 267 Β΄) βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου.

14.03.2019

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας (ΕΕ) 1535/2015 και της συμμόρφωσης με το ενωσιακό δίκαιο, προέβη σε αναθεώρηση των προτύπων της σειράς AGRO 2

pdfΔελτίο Τύπου

14.03.2019

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα την ενημέρωση για την «Ιδιοπαραγωγή τυροκομικών - γαλακτοκομικών προϊόντων και η διάθεσή τους στον καταναλωτή», διοργάνωσε η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών στις 20 Μαρτίου 2019 στον πολυχώρο "Δ. Χατζής” στα Ιωάννινα. Η εκδήλωση στόχο είχε την ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται για τη δραστηριότητα της παραγωγής τυροκομικών-γαλακτοκομικών προϊόντων στο αγρόκτημα

pdfΠρόγραμμα εκδήλωσης    pdfΔελτίο Τύπου

pdfΟι εισηγήσεις της εκδήλωσης

 

 

06.03.2019

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του  ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με την οποία παραπέμπεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα κτηνοτροφική επιχείρηση για διερεύνηση τυχόν ποινικών παραβάσεων και με αφορμή  πρόσφατη ανακοίνωση Κτηνοτροφικών Συλλόγων, η οποία δημοσιεύτηκε στον τύπο σύμφωνα με την οποία η διεξαγωγή της έρευνας για παραβάσεις εξαντλείται σε κτηνοτροφικές και όχι σε τυροκομικές επιχειρήσεις διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

To  Διοικητικό Συμβούλιο  αποφάσισε  την  αποστολή στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν παραβάσεων έκθεσης ελέγχου, που αφορά κτηνοτροφική μονάδα, η οποία φέρεται να παρήγαγε και να παρέδωσε προς τυροκόμιση δυσανάλογα μεγάλη ποσότητα γάλακτος σε σχέση με το δηλωθέν ζωικό της κεφάλαιο.

Επισυνάπτεται  pdf Δελτίο Τύπου

Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Ευρωμεσογειακό πρόγραμμα PRIMA (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area) το ερευνητικό έργο με τίτλο ‘Καινοτόμες προσεγγίσεις για την προώθηση της αειφορίας των ελαιώνων στη Μεσόγειο’ (‘Novel approaches to promote the SUSTAINability of OLIVE groves in the Mediterranean’) και ακρωνύμιο ‘SUSTAINOLIVE’, στο οποίο συμμετέχει ως επιστημονικός εταίρος από την Ελλάδα το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων υποψηφιοτήτων και ο ορισμός των μελών της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κατά την 127η/10-1-2019 συνεδρίασή του.  

pdfΑπόφαση_ΔΣ_ΕΗΔΕ

 

Elia

Στο πλαίσιο της ανάληψης Εμβληματικών Πρωτοβουλιών, από τον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, για οριζόντιες ερευνητικές δράσεις σε αναδυόμενους επιστημονικούς τομείς με ισχυρή κοινωνική απήχηση, συστήθηκε Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο στην αλυσίδα αξίας της "Ελιάς".
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με αρχικό προϋπολογισμό 3, 1 εκ. ευρώ, που αφορά την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου και των μεθόδων παραγωγής τους. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Ερευνητικό Δίκτυο στην αλυσίδα αξίας της "Ελιάς", χρησιμοποιώντας γονιδιωματικές και προηγμένες διαγνωστικές τεχνολογίες, έχει σκοπό την ιχνηλάτηση, ανάδειξη, ταυτοποίηση, πιστοποίηση των ποικιλιών της ελιάς και τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου.
Επιστημονικός συντονιστής της δράσης είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Αθανάσιος Μολασιώτης. Επίσης, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ορίστηκε ιδρυματική υπεύθυνη η Δρ Γεωργία Ουζουνίδου. Το διετές πρόγραμμα έχει τρία υποέργα, τα οποία θα ασχοληθούν με τη γενετική της ελιάς, τα προϊόντα της ελιάς και τη φυτοπροστασία.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Υποέργο 1 πατήστε εδώ

Website Security Test