Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας  σε συνεργασία με τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Ομάδες- Οργανώσεις Παραγωγών και Επενδυτικά Εργαλεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χλμ Μαυροβούνι –Έδεσσας) την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 17:00  και  θα αφορά παραγωγούς, γεωπόνους  καθώς και όλους τους φορείς   που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο.

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης στη Δράμα.

Η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων είναι πλέον μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου FACEnetwork, που ασχολείται με την παραδοσιακή τυροκόμηση και την παραγωγή γαλακτοκομικών - τυροκομικών προϊόντων στο αγρόκτημα. Είναι θα πρέπει να σημειώσουμε, ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας σε αυτό το δίκτυο,  στο οποίο συμμετέχουν άλλες δεκαέξι (16) χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FACEnetwork πατήστε εδώ

Στην ειδική μόνιμη Επιτροπή για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Βουλής εκπροσώπησε τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ ο Δρ Εμμανουήλ Κουτράκης, Δ/ντης Ερευνών στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) στη συνεδρίασή της, στις 17 Ιανουαρίου 2018 με θέμα:" Διαχείριση ιχθυαποθεμάτων η κατάσταση σήμερα - προβλήματα και προοπτικές". Ο Δρ Ε. Κουτράκης μίλησε με την ιδιότητα ως Επιστημονικού Υπεύθυνου του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ), το οποίο ακολουθώντας Ευρωπαϊκές Οδηγίες πρέπει να συλλέγει όλα τα δεδομένα που αφορούν την επαγγελματική αλιεία, την μεταποίηση, τις υδατοκαλλιέργειες, καθώς και τα κοινωνικο -οικονομικά τους δεδομένα.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Μακροχωρίου Ημαθίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:«Ροδακινιά: Ποικιλίες - Καλλιεργητικές φροντίδες - Ασθένειες», την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Η εκδήλωση που είναι ελεύθερη για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας στις 17:00. Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας.

To Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών - Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος διοργανώνουν την 2η ετήσια ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού με θέμα: «Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 στην Καρδίτσα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος (1ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης). Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στις 19.12.2017 καταχωρίσθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ προϊόντα, το 106ο ελληνικό ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόν (76 ΠΟΠ και 30 ΠΓΕ). Πρόκειται για το "Μελεκούνι ΠΓΕ".

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2017 Ανακοίνωσης (αριθμ. 41033/28-9-2017 ΑΔΑ : ΨΧΓΗΟΞ3Μ-506) για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στις ΕΠΑ.Σ. Λάρισας και Ιωαννίνων.

 

(Ένσταση κατά των πινάκων υποβάλλεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών (υπολογιζόμενες ημερολογιακά), η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης τους, δηλ. απο 29-12-2017).

pdfApofasi_56463_22-12-2017.pdf

       

foto synergasias

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση δράσεων και στην αύξηση των υπηρεσιών που προσφέρει σε όλη τη χώρα αναζητά συνεργάτες.

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Έλεγχοι ψεκαστικών μηχανημάτων».

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Άνθιμο Αναστασιάδη, τηλ.: 25210 58175, e-mail:   

Επισυνάπτονται: pdfΔελτίο Τύπου pdfΠρόγραμμα pdfΑφίσσα

Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας (Τμήμα Εδαφουδατικών Πόρων) διοργανώνει ενημερωτική  ημερίδα με θέμα: «Αειφορική Εντατικοποίηση της Γεωργίας: Μπορούμε με λιγότερο άζωτο -μεγαλύτερες αποδόσεις;» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.
Η ημερίδα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου HORIZON 2020 "FATIMA"  θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου (Θεοφράστου 1 Συνοικισμός Αβέρωφ) στη Λάρισα.

Επισυνάπτονται pdf Πρόγραμμα Ημερίδας    Πρόσκληση

 

georgia akriveias1Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσα διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες στη Σύγχρονη Γεωργία»,την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ, στις εγκαταστάσεις του (Σιδηροδρομικού Σταθμού 38, Νάουσα). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δρ Θωμά Σωτηρόπουλo στο τηλέφωνο 23320- 41548

Επισυνάπτεται: pdf Δελτίο Τύπου

Website Security Test