Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Θεματική ημερίδα πληροφόρησης που απευθύνεται σε Επιχειρηματίες και αφορά ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου και τα γαλακτοκομικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 3 Απριλίου 2018 στις 10:00 π.μ., στο κτίριο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα). Την εκδήλωση διοργανώνουν το ΕΒΕΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις αγορές του ελαιολάδου και των γαλακτοκομικών προϊόντων σε Καναδά, σε Ουγγαρία, σε Σαουδική Αραβία και σε Βέλγιο.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, όπως αποστείλουν ηλεκτρονικά  Δελτίο Συμμετοχής πατώντας εδώ

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η  καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 11:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος δικτύωσης COST DairyCare το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγροτεχνολογίας (ΙΒΟ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνουν το 5ο και τελικό συνέδριο της δράσης, με θέμα «GettingThere with DairyCare».

Ο Οργανισμός μας θα συμμετέχει στην έκθεση "Detrop Boutique" στη Θεσσαλονίκη.

avocadoΤο  Ινστιτούτο Ελιάς,Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η καλλιέργεια του αβοκάντο - Βασικές αρχές» τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στις 5.00 μ.μ. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για θέματα που αφορούν στην εγκατάσταση της καλλιέργειας και στη διαχείρισή της, τη φυτοπροστασία, τη λίπανση, την άρδευση, αλλά  και την εμπορία του αβοκάντο. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αγροκήπιο του Ινστιτούτου στα Χανιά και συγκεκριμένα στην αίθουσα Ν. Ψυλλάκης.

Επισυνάπτονται: pdfΑφίσα pdfΠρόσκληση pdfΠρόγραμμα

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΛΓΟ)» και καλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00

Για να συμμετάσχετε με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας πατήστε εδώ.

 

Ευρεία σύσκεψη για τις προοπτικές ανάπτυξης του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στην Παραλίμνη Γιαννιτσών, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (ΙΕΥΠ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, παρουσίασε το  νέο του βιβλίο με τίτλο: «Χρήση του Αρδευτικού Νερού – Κλιματική Αλλαγή» την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  στο πλαίσιο της Agrotica.

Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα:"Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού: Ρόλος και Υπεραξία Φυτικών Προϊόντων",  την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα C του συνεδριακού κέντρου "Ν. Γερμανός" στις 12.00 μ.μ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 27ης Agrotica.

Επισυνάπτονται:  pdf Αφίσα    pdf Πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ 4900/Β/29-12-2017 ο Κανονισμός Προσωπικού του Οργανισμού, σύμφωνα με την ΚΥΑ με αριθμό 893/138106/21-12-2017, που υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Επισυνάπτεται: pdfΚανονισμός_Προσωπικού.pdf

 

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας  σε συνεργασία με τους Δήμους Έδεσσας και Σκύδρας θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική-ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Ομάδες- Οργανώσεις Παραγωγών και Επενδυτικά Εργαλεία στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας (2ο χλμ Μαυροβούνι –Έδεσσας) την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 17:00  και  θα αφορά παραγωγούς, γεωπόνους  καθώς και όλους τους φορείς   που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο.

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης στη Δράμα.

Website Security Test