Επιτροπή Ηθικής & Δεοντολογίας της Έρευνας | ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Γιώργος Χαραλάμπους είναι Διδάκτωρ Βιοηθικής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοηθική» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κάτοχος Πτυχίου Μεθοδολογίας, Ιστορίας και θεωρίας των Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Βιοηθική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, πραγματεύεται από το 2003 έως σήμερα ζητήματα που άπτονται της βιοηθικής.

Συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης όπως και σε ερευνητικά προγράμματα με επίκεντρο τη βιοηθική. Λαμβάνει μέρος σε συνέδρια, retreat, ημερίδες και επιστημονικές συναντήσεις τόσο ως ομιλητής, όσο και ως σύνεδρος, όπως και παράλληλα συνεισφέρει στο εν λόγω πεδίο με σχετικές δημοσιεύσεις.

Επίσης έχει συμμετάσχει στην οργάνωση συνεδρίων πάνω σε ζητήματα που αφορούν στη βιοηθική και έχει διατελέσει βοηθός σύνταξης επιστημονικού ηλεκτρονικού περιοδικού για τη βιοηθική. Από το 2014 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Αντωνία Παπαδάκη γεννήθηκε στη Λάρισα και αποφοίτησε από τον Τομέα Γεωργικών Βιομηχανιών Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002.

Ο Δρ Γεώργιος Μερκουρόπουλος είναι ερευνητής βαθμίδας Δ΄ στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με γνωστικό αντικείμενο «Γενετική Βελτίωση Αμπέλου».

Η Δρ Ευαγγελία Ν. Σωσσίδου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα το 1993.

Ο Δρ Φίλιππος Α. Αραβανόπουλος είναι πτυχιούχος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, όπου σήμερα υπηρετεί στη βαθμίδα του Καθηγητή.

Website Security Test