Μερκουρόπουλος Γεώργιος

Ο Δρ Γεώργιος Μερκουρόπουλος είναι ερευνητής βαθμίδας Δ΄ στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με γνωστικό αντικείμενο «Γενετική Βελτίωση Αμπέλου».

Πρόκειται για πτυχιούχο της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τεχνολογικού και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Ως μεταδιδάκτορας εργάστηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Sainsbury Laboratory (John Innes, Norwich) της Μεγάλης Βρετανίας, στο Linkoping University της Σουηδίας, και στο Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ, Θεσσαλονίκη).

Η ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης σε καταστάσεις καταπόνησης αποτελεί διαρκές αντικείμενο ερευνητικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην ταυτοποίηση ελληνικών γηγενών ποικιλιών αμπέλου, λαμβάνοντας χρηματοδότηση από διάφορα εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Έχει εργαστεί ως ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό σε τμήματα σχολών της ανώτατης εκπαίδευσης, είναι κριτής σε οκτώ διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, μέλος τεχνικών επιτροπών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και αξιολογητής διεθνών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων.

Website Security Test