Ο Παναγιώτης Κάτσαρης συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα όπου ζει μέχρι σήμερα εργαζόμενος ως Γεωπόνος – Βιοτεχνολόγος, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στον ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ, πρώην Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας). Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας).

Συνδικαλιστικά ενεργός από τα φοιτητικά χρόνια, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Α.Α.Κ. (Ενιαία ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) σε ΑΕΙ – ΤΕΙ. Μετά το πέρας των σπουδών του και τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε και εργάζεται μέχρι σήμερα, σε πλήθος ερευνητικά προγράμματα του πρώην ΕΘΙΑΓΕ και νυν ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Τα ερευνητικά αντικείμενα ενασχόλησής του είναι αυτά της παραγωγής και αξιολόγησης οργανικών υποστρωμάτων (προϊόντων κομποστοποίησης γεωργικών υπολειμμάτων και αποβλήτων), της διαχείρισης αποβλήτων ελαιουργίας, της καλλιέργειας εδώδιμων μανιταριών, οι μεθοδολογίες βιολογικής καλλιέργειας μανιταριών, ελιάς, συκιάς, κηπευτικών, μανταρινιάς, η διατήρηση τράπεζας γενετικού υλικού συκιάς και κηπευτικών, η βιολογική καταπολέμηση εχθρών σε καλλιέργειες κηπευτικών και ελιάς κ.ά.

Είναι υπεύθυνος του Διαπιστευμένου Εργαστηρίου Ποιότητας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και υπεύθυνος της διαπιστευμένης ομάδας Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαιολάδου. Στο παρελθόν έχει εκλεγεί μέλος του ΔΣ του πανελλαδικού συλλόγου εργαζομένων στο ΕΘΙΑΓΕ και μέλος της πανελλαδικής ΓΣ του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας με την Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών.

Έχει επίσης διατελέσει μέλος, γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Καλαμάτας. Εδώ και τρία χρόνια είναι πρόεδρος του (ΣΥΛΕΕΓΟ) Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και συμμετέχει στο ΔΣ του Οργανισμού ως εκλεγμένο μέλος – εκπρόσωπος των εργαζομένων.

 

Website Security Test