Τοκατλίδης Ιωάννης

Ο Τοκατλίδης Ιωάννης είναι καθηγητής με εξειδίκευση στη γενετική βελτίωση των καλλιεργούμενων φυτών.


Πτυχιούχος του ΑΠΘ (1982) εργάστηκε αρχικά ως γεωπόνος εφαρμογών στη Δνση Γεωργίας Κοζάνης για τέσσερα χρόνια. Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Απόστολου Φασούλα αναδείχθηκε διδάκτορας του ΑΠΘ το 1998.

Η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ξεκίνησε από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας (1994-2002) και στη συνέχεια εκλέχτηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου υπηρετεί έως σήμερα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών (πρόεδρος τη 2ετία 2006-2008) και των διεθνών επιστημονικών εταιρειών ‘EUCARPIA’, ‘Crop Science Society of America’ και ‘European Society of Agronomy’, καθώς και της συντακτικής ομάδας σε τέσσερα διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη δημιουργία ποικιλιών με πλαστικότητα στις περιβαλλοντικές διακυμάνσεις, προσαρμογή σε βιοτικές και αβιοτικές καταπονήσεις (ξηρασία, θερμοκρασία, ιώσεις), προστασία και αξιοποίηση των παραδοσιακών ποικιλιών, διαχείριση για μακροβιότητα των επίλεκτων ποικιλιών.

Website Security Test