Δραστηριότητες | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Στη Γερμανία έλαβε χώρα η τελευταία δράση του 1ου έτους υλοποίησης του προγράμματος προώθησης της φέτας στις αγορές της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα σε συνεργασία με τις σχολές μαγειρικής Albrecht-Dürer-Berufskollegs(ad-bk.de) και Berufskolleg Bergisch Gladbach (www.bkgl.de) δημιουργήθηκαν 4 τμήματα ημερησίως, διάρκειας 45 λεπτών των 20 ατόμων, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Παρασκευή 31 Μαΐου 2019
  • Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019
  • Τρίτη 4 Ιουνίου 2019
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Οι μαθητές των σχολών μαγειρικής αλλά και οι ενδιαφερόμενοι ερασιτέχνες σεφ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αυθεντικότητα, την ποιότητα, τη γεύση και τις πολλαπλές χρήσεις της φέτας, καθώς και τη χρήση της στη μεσογειακή και τη διεθνή γαστρονομία, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικά σχεδιασμένων μαθημάτων. Κατά την διάρκεια των μαθημάτων έγινε παρουσίαση - επίδειξη απλών αλλά καινοτόμων συνταγών με βάση τη ΦΕΤΑ ΠΟΠ όπως: Λουκουμάς Φέτας ΠΟΠ με θυμάρι και μέλι και Πανακότα Φέτας ΠΟΠ με σάλτσα βερίκοκο & τζίντζερ.

Οι Executive Chefs που παρουσίασαν το μενού ήταν οι ακόλουθοι:

  1. Νίτης Μηνάς
  2. Μαραγκός Γεώργιος
  3. Φουντόπουλος Ελευθέριος
  4. Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Σκοπός των μαθημάτων και των εργαστηρίων είναι η αναγνώριση της φέτας ΠΟΠ από τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Προβλέπεται ότι τα άτομα που θα συμμετέχουν στα εργαστήρια και στα μαθήματα, αξιολογώντας το υψηλής ποιότητας προϊόν, θα το χρησιμοποιήσουν στις μετέπειτα μαγειρικές δημιουργίες τους και θα μοιραστούν την εμπειρία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ζωντανή σύνδεση, ανάρτηση), προκειμένου να πολλαπλασιαστεί η επίδραση της δράσης.

Website Security Test